cukormentes piskóta recept

cukormentes piskóta recept

MIÉRT JÓ A CUKORMENTES PISKÓTA?

A cukormentes piskóta számos előnnyel járhat az egészség szempontjából, különösen azok számára, akik figyelnek az étrendjükre vagy akik cukorral kapcsolatos egészségügyi problémákkal küzdenek. 

  1. Csökkenti a vércukorszint ingadozásait: A cukormentes piskóta nem tartalmaz hozzáadott cukrot, így kevésbé okoz vércukorszint-emelkedést és csökkenést,  a vércukorszint ingadozásait mérsékli.

  2. Csökkentett a kalória- és szénhidrát tartalom: A cukormentes piskóta általában kevesebb kalóriát és szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos piskóta, így segíthet a súlykontrollban és az egészségesebb étrend kialakításában.

  3. Kíméli a fogakat: A cukormentes változatok általában nem okoznak olyan mértékű fogszuvasodást, mint a hagyományos, cukorral készült édességek.

  4. Egészséges alternatíva: A cukormentes piskóta fogyasztása lehetőséget ad arra, hogy csökkentsük a cukorbevitelt anélkül, hogy lemondanánk a finom édességekről.

  5. Különböző ízvariációk: A cukormentes piskóta receptek sokféle édesítőszerrel, például steviával, eritrittel vagy xilitollal is készülhetnek és kakaós verzióban is nagyon finomak.

 

Ha szeretnél még cukormentes/egészséges recepteket, nézd meg az egészséges recepttárat is!

Fontos azonban megjegyezni, hogy még a cukormentes piskóta is lehet magas kalóriatartalmú, és túlzott mennyiségben való fogyasztása nem feltétlenül egészséges. A mértékletesség és az egészséges étrend kialakítása kulcsfontosságú mindenki számára.

retró piskótakocka csokiöntettel

Retró piskótakocka csokiöntettel

Hozzávalók:

A piskótához:
4 db tojás
2 evőkanál finomliszt
2 evőkanál zabpehelyliszt
4 evőkanál eritrit
fél csomag sütőpor
csipet só
1 dl víz

A csoki öntethez:

30 g natúr kakaópor (nem cukrozott)
60 g olvasztott margarin
60 ml tej 1,5%
2 evőkanál eritrit
csipet só
1 teáskanál vanília kivonat

Cukormentes piskóta elkészítése

  1. Válaszd szét a tojásokat, külön verd fel csipet sóval a fehérjét kemény habbá.
  2. A sárgáját keverd ki az eritrittel habosra. 
  3. Öntsd az eritrites sárgájához a kétféle lisztet, a sütőport és az 1 dl vizet, majd keverd el csomómentesre.
  4. A végén tedd hozzá a felvert fehérjehabot és óvatosan egy fakanállal forgasd bele.
  5. Szilikonos sütőpapíros tepsibe öntsd át, simítsd el.
  6. 180 fokon légkeverésen süsd kb. 15 percig, tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.

Cukormentes csokiöntet elkészítése

  1. Olvaszd meg a margarint egy lábosban, keverd bele a natúr kakaóport és az eritritet, keverd el jól.
  2. Öntsd hozzá a hideg tejet, szórd bele a csipet sót és a vanília kivonatot. 
  3. Forrald össze, amíg besűrűsödik.

A kihűlt piskótát vágd 6 egyforma kockára, öntsd le a csoki öntettel.

Facebook

Ha tetszett a cikk, oszd meg barátaiddal is!

Az igazi élet a Facebook csoportban zajlik...

Csatlakozz az Onlinekukta: egészséges főzés, megszokott ízek, lemondások nélkül zárt facebook csoportba!

Ide folyamatosan töltök fel hasznos tudnivalókat, recepteket, tippeket, gyakorlati tanácsokat egészséges sütés-főzés és táplálkozás témában. Szeretettel várlak!

Kövess engem!

error: Tartalom védve !!
onlinekukta logo négyzetes
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Adatvédelmi Tájékoztató

Sütik kezelése