Ki szeretne egy friss, illatos és ropogós kenyeret reggelire vagy vacsorára? Főleg, ha ez a kenyér minimális munkával, kenyérsütőgép nélkül elkészül és még másnap is finom és puha marad?
Ez a recept bizony ilyen. Ha nem hiszed, próbáld ki!
Hozzávalók:
3 bögre (3 dl) finomliszt
1 kocka élesztő
3 evőkanál olaj
3 teáskanál só
2 teáskanál cukor
1 bögre meleg víz
igény szerint 1 közepes főtt krumpli
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
- Tedd egy keverőtálba a lisztet, sót, cukrot, összemorzsolt élesztőt, olajat és meleg vizet. Robotgéppel jól dolgozd össze.
- Takard le, tedd meleg helyre és keleszd min. 30 percet.
- Olajozz ki egy közepes jénai tálat, tedd bele a tésztát, vagdosd be a tetejét, tedd rá a jénai tetejét.
- Süsd légkeverés nélkül kb. 30 percet 200 fokon.
Nézd meg videón is, hogyan készül a házi fehér kenyér:
Jó étvágyat!
Kriszti | Onlinekukta