vegeta ételízesítő házilag egyszerűen

VEGETA ételízesítő HÁZILAG egyszerűen – leveskocka helyett

Készítsd el magad a saját, színezék-, adalék-, cukor- és tartósítószermentes ételízesítődet egész évre! Könnyen, gyorsan elkészül, rengeteg lesz belőle és sokáig eláll. Kell ennél több? Láss hozzá!

Íme a hozzávalók:

2 kg tetszőlegesen összeválogatott leveszöldség:

1 fej vöröshagyma

1 fej fokhagyma

1 kis fej kelkáposzta

1 nagy karalábé

1 kisebb zeller zöldjével együtt

1 csokor fehérrépa a petrezselyemmel együtt

1 csokor sárgarépa

3 db édespaprika

1 db paradicsom

1 db karfiol

40 dkg só

vegeta házilag leveskocka helyett

Elkészítés:

  1. A kimért zöldségeket megpucolom, feldarabolom.
  2. Ledarálom az egészet finomra.
  3. Összekeverem és hozzá teszem a sót.
  4. Négy nagy sütőpapíros tepsire teszem, szellősen szétterítem.
  5. Ha nyáron készül ki lehet tenni tűző napra száradni. De sütőben is el lehet készíteni. Kb. 100 fokon légkeveréssel addig kell szárítani, amíg teljesen eltűnik belőle a nedvesség. Ez 1-2 óra is lehet. Én egyszerre két tepsivel szoktam beletenni és időnként átkeverem.
  6. Amikor elkészült, én újra ledarálom, hogy még finomabb szemcséjű legyen. Aprítógépbe szoktam tenni, forgatok rajta párat, ne por legyen!
  7. Kb. fél kilogramm lesz ebből a mennyiségből. Befőttesüvegbe téve jól lezárva sokáig eláll. 

Mindenféle ételhez használható, amihez egyébként is adnánk sót.

 

Online Kukta | Kriszti

 

Kép: Freepik
error: Tartalom védve !!
onlinekukta logo négyzetes
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.

Adatvédelmi Tájékoztató

Sütik kezelése